اینترفیس های متنوعی جهت اتصال بین کامپیوتر و پرینتر استوک وجود دارد. اینترفیس های I/O پرینتر معمولا از طریق پورت سری، موازی و USB به کامپیوتر متصل می گردند.
اینترفیس های انواع پرینتر استوک کدامند؟
جهت کنترل دستگاه های سخت افزاری راه های مختلفی وجود دارد که از طریق اینترفیس ها انجام می گیرد.
اینترفیس هایی که جهت اتصال بین کامپیوتر و دستگاه های جانبی آن از جمله پرینتر استوک وجود دارد، متنوع هستند. اینترفیس های I/O پرینتر معمولا از طریق پورت سری ( Serial)، موازی (Parallel) و یو اس بی (Universal Series Bus) به کامپیوتر متصل می گردند. بیشتر اینترفیس های سخت افزارهای کامپیوتری در گذشته به دلیل سادگی و راحتی به پورت های موازی و سری اتکا داشتند ولی در زمان های بعد پورت USB ابداع شده و پیشرفت نمود. پورت USB، به عنوان رایج ترین پروتکل اتصال برای دستگاه های چاپ غیر شبکه ای عمل می کند.

اینترفیس های I/O پرینتر استوک
اینترفیس چاپگر ترکیبی از سخت افزار و نرم افزار است که به پرینتر استوک اجازه می دهد با کامپیوتر ارتباط برقرار کند. رابط سخت افزاری پورت نامیده می شود و هر چاپگر حداقل یک اینترفیس دارد. این رابط شامل چندین اجزاء مختلف از جمله نوع ارتباط آن و همچنین نرم افزار اینترفیس است. به طور کلی هشت نوع اینترفیس عمده وجود دارد.
تفاوت اتصالات سریال و موازی چیست؟
در ارتباط سریال، کامپیوترها در یک زمان مشخص هر بار یک بیت و یکی پس از دیگری از طریق اتصال سریال ارسال می کنند. پارامترهای ارتباطی مانند parity و baud باید روی هر دو دستگاه قبل از برقراری ارتباط تنظیم شوند. اتصالات سریال ساده و کم سرعت هستند ولی در مسافت های طولانی 7.5 تا 30 متر بدون از دست دادن اطلاعات، در انتقال داده ها عالی هستند.
برخی از انواع پرینتر استوک از طریق آداپتور هایی که ارتباط سریال را به USB تبدیل می کنند، به کار خود ادامه می دهند. در اینصورت آنها می توانند به رایانه های مدرن که پورت های سریال ندارند، متصل گردند.
ارتباط موازی Parallel از آنجا که سریعتر از ارتباط سریال است، در پرینتر استوک و دیگر چاپگرها استفاده بیشتری دارد. در ارتباط موازی، در یک زمان مشخص، چاپگر هشت بیت اطلاعات را از طریق هشت سیم جداگانه دریافت می نماید. در این نوع ارتباط در سمت کامپیوتر از یک اتصال DB25 و در سمت چاپگر یک اتصال 36 پین استفاده می شود. اینترفیس های موازی در سال 1970 شروع به کار کردند و جایگزین ارتباط سریال به عنوان اتصال چاپگر به کامپیوترهای شخصی گردیدند. پورت های موازی در سه نوع یک طرفه، دو طرفه و موازی سریع هستند. به دلیل آنکه اینترفیس های موازی داده ها را در امتداد هشت سیم حمل می کنند، اطلاعات بیشتری را سریعتر از ارتباطات سریال انتقال می دهند. البته امکان حفظ یکپارچگی جریان داده ها در فواصل طولانی وجود ندارد.
برخی از انواع پرینتر استوک و بعضی از چاپگرهای جدید هنوز ارتباطات موازی دارند. این پروتکل با عرضه اینترفیس USB از بین رفت.
مشخصات اینترفیس USB چیست؟
اینترفیس USB، از زمان عرضه به عنوان رایج ترین پروتکل ارتباطی برای انواع پرینتر استوک و جدید غیر شبکه ای عمل میکند. در ارتباط USB، داده ها خیلی سریع با سرعت انتقال تا 12 مگابیت در ثانیه انتقال داده میشوند. همچنین USB، دستگاه های جدید را به طور خودکار شناسایی می کند. اینترفیس USB برای اولین بار در اواخر دهه 1990 به بازار عرضه شد. این اینترفیس امکان اتصال طیف گسترده ای از سخت افزار ها را فراهم می سازد. کابل اینترفیس USB پرینتر دارای یک کانکتور مربعی 4 پین است که به کامپیوتر وصل میگردد. در این روش اتصال، می توان چاپگرِ روشن را بدون خاموش کردن به کامپیوتر متصل کرد یا از آن جدا نمود.
اینترفیس های USB از نوع plug and play هستند. یعنی به محض اتصال کامپیوتر و دستگاه جانبی توسط اینترفیس USB، کامپیوتر آن دستگاه جانبی را شناسایی کرده و راه اندازی مینماید. این اینترفیس کاربر پسند، توانسته توجه طرفداران بسیاری را در میان مصرف کنندگان به دست آورد. زیرا هر زمان که کاربر بخواهد می تواند به راحتی یک دستگاه را با اینترفیس USB به سیستم وصل کند یا قطع نماید.
البته طراحی و برنامه ریزی اینترفیس USB بر خلاف روش های ارتباطی سری و موازی بسیار مشکل است. زیرا پروتکل های ارتباط USB پیچیده هستند و طراحان آن بایستی علاوه بر کد نویسی برنامه نرم افزاری کنترل کامپیوتر میزبان، باید Firmware و نحوه راه اندازی دستگاه جانبی مثل پرینتر استوک را نیز برنامه ریزی کنند. گذشته از آن بایستی برنامه راه اندازی چاپگر یا همان Driver را که جریان داده و ارتباط میان دستگاه و کامپیوتر را فراهم می کند، ایجاد نمایند.
منظور از Firmware واسط نرم افزاری-سخت افزاری است که امکان انتقال بسته های دیتا میان پرینتر استوک و کامپیوتر میزبان را تحت پروتکل های USB فراهم می نماید.
اینترفیس های I/O پرینتر استوک شبکه ای کدامند؟
اتصالات شبکه یا به طور معمول Ethernet بیشتر در چاپگرهای لیزری مبتنی بر شبکه رایج است. البته بعضی از انواع دیگر چاپگرها هم این نوع اتصال را به کار می برند. این نوع از پرینترها یک کارت رابط شبکه یا NIC دارند. همچنین دارای نرم افزاری مبتنی بر ROM هستند که به آنها امکان برقراری ارتباط با شبکه ها، سرورها و ایستگاه های کاری را می دهد.
اتصال SCSI یک اینترفیس برای سیستم کامپیوتری کوچک است. چاپگر لیزری و تعداد کمی از انواع دیگر چاپگرها از رابطهای SCSI برای کامپیوتر شخصی استفاده میکنند. مزیتی که این سیستم ها دارند آن است که مانند شبکه زنجیری به هم وصل می شوند و پیادهسازی آن ساده است. بنابراین یک اتصال SCSI میتواند شامل بیش از یک دستگاه باشد.
اینترفیس های بی سیم پرینتر کدامند؟
اینترفیس بیسیم از تکنولوژی های پرطرفدار است. فناوری هایی مانند ارتباط مادون قرمز، و بلوتوث مبتنی بر این تکنولوژی هستند. داده ها روی امواج رادیویی سوار شده و به صورت بیسیم و از طریق هوا انتقال می یابند. سپس توسط دستگاه مربوطه دریافت میشوند.
ارتباط بلوتوث برای جایگزینی کابل های بین کامپیوتر و تجهیزات جانبی آن از جمله پرینتر استوک استفاده می شود. این نوع ارتباط به طور معمول در فواصل کوچک حدود 10 متر کاربر دارد.
در ارتباط مادون قرمز، انتقال به شکل بی سیم صورت می گیرد. در این روش از تابش طیف الکترومغناطیسی در محدوده مادون قرمز استفاده می گردد. روش کار به این صورت است که یک گیرنده مادون قرمز به دستگاههای سخت افزاری مانند لپتاپ، PDA، دوربینها و غیره اجازه اتصال به چاپگر را می دهد. پس از آن می توانند دستورات چاپ را از طریق سیگنالهای مادون قرمز ارسال کنند.
اینترفیس Firewire یک اتصال با سرعت بالا است که نوع بی سیم هم دارد. این اینترفیس معمولاً برای ویرایش ویدیوی دیجیتال یا برخی چاپگرها که نیاز به پهنای باند بالا دارند، استفاده می شود.
برای آنکه دستگاه های پر مصرف و کاربردی مانند فتوکپی استوک و پرینتر استوک را با اطمینان خریداری کنید. پیشنهاد می کنیم حتماً به فروشگاه اینترنتی شکیل نگار چابهار مراجعه کنید. تمامی محصولات عرضه شده در این فروشگاه از کیفیت و دوام بالایی برخوردار می باشند. افزون بر این قیمت های مناسب و به صرفه ای برای آنها در نظر گرفته شده است.
دیدگاه خود را بنویسید