امروزه پرینترها در انواع مختلف متناسب با نیاز هر کسب و کاری، در بازار موجود میباشند. پرینتر جوهر جامد، از جمله پرینترهای پرکاربرد در میان برخی از طراحان گرافیکی و صنعتی محسوب میشود که دارای ویژگیها و قابلیتهای مهمی است. در این مقاله، قصد داریم به برخی از نکات مهم آن بپردازیم
پرینتر جوهر جامد چیست؟
یکی از مهمترین و پرکاربردترین تجهیزات جانبی کامپیوتر، پرینترها میباشند. در حال حاضر، انواع پرینتر با توجه به نوع ساختار و ویژگی که دارند، توسط کمپانیهای معروف طراحی و ساخته میشوند. در کنار سایر پرینترها مانند پرینترهای جوهر افشان و چاپگرهای لیزری، پرینتر جوهر جامد (Solid Ink) نیز بسیار کاربردی است.
موم، در حقیقت جوهر این نوع پرینترها میباشد. از آنجایی که کارتریجهای سایر پرینترهای چاپی، توسط انواع مختلف جوهر و تونر پر میشوند، در پرینترهای جامد، میلههای جامد جایگزین این نوع کارتریجها خواهند شد. دقیقاً زمانی که کاربر اقدام به اجرای دستور پرینت میکند، میلهها تا رسیدن به نقطۀ ذوب، گرم خواهند شد و در ادامه، جوهر مورد نیاز جهت ایجاد تصویر بر روی کاغذ، منتقل میگردد. از آنجایی که در این نوع چاپ، در ابتدا تصویر ایجاد میشود و بعد تصویر ایجاد شده، جهت چاپ شدن بر روی کاغذ قرار میگیرد، از همین رو، این نوع مکانیزم، اندکی مشابه چاپ Offset است. لازم به ذکر است که کاغذها و صفحات چاپ شده توسط پرینتر استوک جوهر جامد، بافت مومی شکل دارند.

پرینتر جوهر جامد چیست؟
تاریخچۀ پرینتر جوهر جامد
پرینترهای جوهر جامد در سال 1986 میلادی توسط شرکتی با نام Tektronix ساخته شدهاند. برای آنکه هزینۀ خرید مشتریان و متقاضیان کاهش یابد، کارکنان این شرکت، اقدام به طراحی و ساخت جوهر با دوام و با کیفیت که قیمت مناسبی نیز داشت، کردند. آنها در ابتدا، کارتریجی تولید کردند که وابسته به آب بود و در نهایت با تلاشهای فراوان در این حوزه، در سال 1991 میلادی، اقدام به ساخت اولین جوهر با نام Phaser III کردند.
پرینتر ساخته شده، نخستین چاپگری بود که علاوه بر عدم نیاز به کارتریج وابسته به آب، از فناوری حرارتی نیز جهت چاپ استفاده نمیکرد. بعدها با انتقال سهام این شرکت به کمپانی Xerox، تولید و ساخت جوهر جامد به این برند تعلق گرفت.
پرینتر جوهر جامد چه ویژگی و مشخصاتی دارد؟
چاپگر جوهر جامد، یکی از مشخصههای بارز این نوع پرینتر، دامنۀ گستردۀ چاپی آن میباشد که علاوه بر چاپ تصویر بر روی کاغذ، قابلیت چاپ بر روی اجسام مختلف را نیز دارد. از سوی دیگر، در این نوع پرینترها، فقط جوهر جامد قابل استفاده است و بنابراین، نمیتوان از جوهر معمولی یا تونر برای چاپ استفاده کرد.
حتماً به این نکته توجه داشته باشید که جهت گرم شدن و آغاز به کار پرینتر، باید مدت زمان زیادی را در نظر بگیرید. پس از فعال شدن دستگاه، عمل چاپ نیز با سرعت بیشتری انجام خواهد شد. از سوی دیگر، برای جابجایی مخزن جوهر، باید 30 دقیقه بعد از خاموش کردن و همچنین سرد شدن دستگاه، منتظر بمانید. اگر زودتر از موعد مقرر، اقدام به جابجایی دستگاه کنید، هِد دستگاه، ممکن است دچار خرابی شود. هر چند، پرینترهای جوهر جامد امروزی، دارای فن قوی میباشند و با وجود این نوع فنهای پر قدرت، در مدت زمان کمتر از 10 دقیقه، دمای دستگاه کاهش خواهد یافت.

پرینتر جوهر جامد چه ویژگی و مشخصاتی دارد؟
پرینتر جوهر جامد چه مزایا و معایبی دارد؟
پیش از آنکه اقدام به خرید پرینتر جوهر جامد کنید، لازم است نسبت به مزایا و معایب آن اطلاعات کافی کسب نمایید تا در مقایسه با سایر چاپگرها، بهترین انتخاب را داشته باشید.
مزایای چاپگر جوهر جامد
در مقایسه با کارتریج سایر پرینترها، کارتریج مورد استفاده در این چاپگر، هیچگونه زبالهای نخواهد داشت و از همین رو، به محیط زیست، هیچگونه آسیبی وارد نخواهد کرد.
همچنین در صورت عدم استفاده از جوهر این چاپگر، جوهر موجود در کارتریج خشک نشده و ضمناً از کیفیت آن کاسته نمیشود. این نوع جوهر پرینتر، از روغن گیاهان غیر سَمی ساخته میشوند.
از طرفی، حجم آنها کم بوده و بدین ترتیب، قابلیت حمل و جابجایی آسان خواهند داشت.
یکی دیگر از مهمترین مزایای پرینترهای جوهر جامد، درخشندگی و کیفیت بالای رنگهایی است که در این نوع کارتریجها استفاده میشود. به همین خاطر، بیشتر هنرمندان و گرافیستها از این قابلیت دستگاه، در مقایسه با سایر چاپگرها، رضایت داشتهاند.
معایب پرینتر جوهر جامد
بسیاری از پرینترها، به محض روشن شدن، آماده به انجام کارهای گوناگون خواهند شد، اما پرینترهای جوهر جامد، برای آنکه فعال شوند، باید قبل از انجام عملیات مختلف، توسط تکنولوژی حرارتی، گرم شوند و این بدان معنا است که باید مدت زمان مشخصی را تا فعال شدن چاپگر، منتظر بمانید! این مکانیزم، برای آن دسته از افرادی که نیاز به عملکرد سریع دستگاه چاپگر دارند، بسیار نامناسب و ناکارآمد خواهد بود.
همچنین عملیات چاپ را نمیتوان بر سطوح بعضی از کاغذها انجام داد.
برای آنکه تکههای جوهر پس از استفاده، مجدداً به شکل جامد تبدیل نشوند، لازم است پرینتر در حالت Sleep Mode قرار دهند. با این کار، بخشی از هر تکه جوهر، نسبت به نقطۀ انجماد، دمای بالاتری خواهد داشت.
از طرفی، همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، تا هنگامی که پرینتر خنک نشده است، نباید دستگاه را جابجا نمایید و این کار مستلزم، صرف زمان خواهد بود.

معایب پرینتر جوهر جامد
نحوۀ راهاندازی پرینتر جوهر جامد
بعد از آنکه پرینتر را روشن نمودید، باید چند دقیقه منتظر بمانید تا دستگاه گرم شود و بدین ترتیب، جهت چاپ اولین صفحه آماده خواهد شد.
پس از آنکه دستگاه روشن شد، چاپگر، جوهر جامد را از طریق فناوری حرارتی، به حالت مایع تبدیل میکند و بر خلاف، سایر پرینترها به ویژه چاپگرهای جوهر افشان، جوهر را به طور مستقیم بر روی کاغذ میپاشد. در واقع، این دستگاه، در ابتدا جوهر را روی دِرام ریخته و در مرحلۀ بعد، آن را بر روی کاغذ منتقل خواهد کرد.
پرینتر جوهر جامد مناسب چه کسب و کارها و افرادی است؟
به طور کلی، پرینترهای جوهر جامد، مناسب آن دسته از افرادی هستند که نیاز به سرعت بالای چاپ کاغذ ندارند و کیفیت و درخشندگی چاپ برای آنها چندان اهمیتی ندارد!
از آنجایی که کیفیت و براق بودن کاغذهای رنگی چاپ شده توسط پرینتر جوهر جامد به نسبت سایر پرینترها، بسیار با کیفیت است، از همین رو، این نوع پرینترها، برای پرینتهای رنگی گرافیستها و همچنین طراحان صنعتی انتخاب بسیار مناسبی میباشد. از سوی دیگر، متریال و مواد مورد استفاده در این دستگاه، دوام و ماندگاری بالایی دارند و ضمناً قیمت به صرفهای نیز خواهند داشت.
پس از آنکه نسبت به ویژگیها و قابلیتهای مهم این نوع پرینتر اطلاعات دقیق و جامع کسب نمودید، میتوانید این چاپگر را با سایر پرینترها به ویژه پرینتر استوک hp مقایسه کنید و سپس بهترین پرینتر را مطابق با نیاز خود خریداری نمایید.
شرکت ماشینهای اداری شکیل نگار چابهار واردکننده و فروشنده انواع دستگاههای فتوکپی و پرینتر استوک در کشور است. برای گرفتن مشاوره و خرید با ما تماس بگیرید.
تماس بگیرید 02188846493
دیدگاه خود را بنویسید